Giden Öğrenci

Erasmus+ programı dahilinde bölümümüz öğrencileri, anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görebilmektedir. Üniversitemizin uluslar arası ofisi tarafından her yıl bahar döneminde yapılan yabancı dil sınavından alınan not ve öğrencilerimizin genel not ortalamalarının bir arada değerlendirilmesi sonucu oluşturulan yerleştirme listesine göre öğrencilerimizin bir kısmı hibe kazanmaktadır. Hibe kazanamayan öğrencilerimiz de arzu ederlerse kendi ekonomik olanakları dahilinde yerleştirildikleri okula gitme hakkına sahiptir. Okul yerleştirmeleri, öğrencilerimizin okul tercihleri, sıralamadaki yerleri ve anlaşmalı okullardaki kabul edilen öğrenci kotalarına bağlıdır.  

Yerleştirme listesinin ilan edilmesinin ardından Erasmus+ hareketliliğini gerçekleştirmeye karar vermiş olan öğrencilerimiz, gidecekleri okulun websitesinden aday gösterme (nomination) sürecine dair bilgileri edinip bölüm Erasmus koordinatörüne başvurmalıdır. Aday gösterme işlemi her okul için değişmekte olup, email veya çeşitli online platformlar üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca aday gösterme işlemleri için son tarih (deadline) bilgisinin de koordinatöre iletilmesi oldukça önemlidir. Zira, bu tarihten sonra yapılacak aday gösterme işlemlerini karşı kurumlar çoğu zaman kabul etmemektedir.

Bölüm Erasmus koordinatörünün aday gösterme işlemini yapmasını takiben, öğrenciye karşı kurum tarafından gönderilen bir mail ile sürecin devamında izlenecek adınlar ve önemli hususlar belirtilir. Bu süreçte öğrencinin barınma başvurusu, gerekli evrakları tedarik etme ve ders seçimi gibi işlemleri yapması gereklidir. Bu işlemlerle ilgili olarak hem bölüm koordinatörüne hem de uluslara arası ofis yetkililerine danışılabilir.

Bu süreçte bölüm Erasmus koordinatörü ile hazırlanacak olan iki belge mevcuttur. Bunlardan ilki olan Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement), öğrencinin karşı kurumda alacağı ve bunlara karşılık olarak kendi kurumunda eşleştirilecek derslerin bilgilerini içeren bir belgedir. Bu belgenin hazırlanması öncesinde öğrencinin, karşı kurumun websitesine bakarak veya karşı kuruma email atarak gideceği dönemde açılacak ve seçebileceği derslerin isim, kredi ve varsa ders kodu bilgilerini öğrenmesi gerekmektedir. Bu bilgilere dayanarak karşı kurumdan toplam 30 kredilik ders seçilmesi ve bunların öğrencinin kendi bölümünde henüz almamış olduğu toplam 30 kredilik derse eşleştirilmesi lazımdır. Ders seçme ve eşleştirme sürecinde öğrencinin bölüm Erasmus koordinatörüne danışması ve onayını alması gerekmektedir. Öğrenim anlaşması belgesi, öğrenci, bölüm koordinatörü ve uluslar arası ofis yetkilileri tarafından imzalandıktan sonra öğrenci tarafından resmen kullanılabilir hale gelir.  

Öğrencilerin bölüm koordinatörünün kontrolünde hazırlayacağı ikinci belge olan Akademik Eşdeğerlik Belgesi, ders eşleştirmelerine dair bilgileri içermekte olup bu belge hazırlandıktan ve ilgili kişilerce imzalandıktan sonra, bölüm koordinatörünün yazacağı bir dilekçe ile öğrenci tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi dekanlığına teslim edilmelidir.

Erasmus+ hareketliliği sona erip öğrenci Türkiye’ye dönünce, karşı kurumda alınan derslerin notlarının transkriptine işlenebilmesi için Akademik Tanınma Belgesi adlı belgeyi bölüm koordinatörüne hazırlatması ve onaylatması gereklidir. Bu belge, bölüm koordinatörünün yazacağı bir dilekçe ile dekanlığa teslim edilmelidir. Ayrıca, hareketlilik süresince, karşı kurumda ders değişikliği yapılmışsa, akademik eşdeğerlik belgesi de koordinatör kontrolünde yeniden düzenlenmeli ve dekanlığa teslim edilmelidir. Tanınma belgesi fakülte kurulunca onaylandıktan sonra öğrencinin notları transkriptine işlenir ve hareketlilik süreci resmen tamamlanmış olur.

Hareketlilik hakkından vazgeçen, gideceği dönemi veya kurumu değiştirmek isteyen öğrencilerimizin, uluslar arası ofis tarafından ilan edilen son tarihlere kadar ofisin websayfasındaki ilgili formları doldurarak ofise teslim etmeleri gerekmektedir. 

Süreçle ilgili detaylı bilgiye uluslar arası ofisin websayfasından ulaşılabilir. 

 

Akademik Eşdeğerlik Belgesi Örneği 1

Akademik Eşdeğerlik Belgesi Örneği 2

Öğrenim Anlaşması Örneği

Akademik Tanınma Belgesi Örneği

 

 


Bu sayfa Sociology tarafından en son 03.02.2022 16:53:55 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM