Panel Duyurusu

09.12.2014

Marmara Üniversitesi

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu

Yaşadığımız dönemin bir özelliği de büyük çaplı coğrafi hareketliliklerdir. Dünyanın her yerinde insanların çeşitli nedenlerle göç ettikleri ve katıldıkları yeni topluluklarda ciddi ekonomik, sosyal ve kültürel değişimlere yol açtıkları gözlemlenmektedir. Göçün nedenleri, sonuçları ve içerdiği deneyimler toplumsal cinsiyetten bağımsız olmamakla birlikte, bu durum yakın dönemlere kadar göç araştırmalarında görmezden gelinmiştir. Toplumsal cinsiyete duyarlı, disiplinler- ve kültürlerarası yaklaşımlara ihtiyaç gösteren önemli bir konu da göçün sağlık alanındaki etkilerinin araştırılmasıdır.

Kassel ve Marmara Üniversiteleri Sosyoloji Bölümleri’nin “Göç, Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık” başlıklı ortak projesi kapsamında düzenlenen panelimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Program

09.12.2014

09:00-10:00 Kayıt

10:00-10:30 Açılış